Iedereen zoekt de baan die hem of haar op het lijf geschreven is. Als je iedere dag met plezier naar je werk gaat en met minimaal zoveel plezier weer thuiskomt, dan zou je kunnen stellen dat jij die baan hebt.

In de praktijk werkt het vaak anders. Je loopt tegen zaken aan waar je soms meer en soms minder invloed op hebt. Lastige situaties met een collega of leidinggevende. Een contract dat moet worden verlengd, te weinig uitdaging of het gevoel dat er niet uitkomt wat er in zit. Of je hebt door een arbeidsbeperking het idee dat je niet altijd als volwaardig wordt gezien. Dat je omgeving je soms als ‘lastig’ ervaart.

Als coach kan ik je hierbij ondersteunen. Het gaat daarbij niet om de vraag of ik als coach de oplossing in huis heb, wel om inzicht in je eigen gedrag en wat je daarmee kunt. Reflectie op jezelf. Mijn coachees zijn daardoor beter in staat om de situatie bij de kern aan te pakken. Vaak blijkt namelijk dat je zelf veel meer kunt oplossen dan je denkt. Soms ook gewoon door het anders te doen, of bepaalde zaken juist minder / meer te doen. Te oefenen. En daarbij ook te accepteren dat het niet meteen beter gaat. Leren van je fouten is misschien nog wel het meest waardevol.

Een coachtraject start met de DISC-methode. Deze methode geeft je, aan de hand van een vragenlijst, inzicht in hoe jij bij voorkeur communiceert en acteert. Ieder mens heeft van nature een of twee voorkeursstijlen qua communicatie en gedrag. Elke stijl heeft sterke kanten en tegelijk ook uitdagingen. Inzicht in jouw stijl(en) maakt dat je veel effectiever kunt handelen.

Durf jij deze uitdaging aan te gaan met mij? Neem dan direct contact op!